Hlavní obsah

Experiment s lupou a trávou se otci vymkl z rukou

Novinky, tcs

Kdo by v dětství nezkoušel účinnost fyzikálních zákonů v praxi. V případě rozdělávání ohně za pomoci zvětšovacího skla však člověk musí být velmi opatrný. A rozhodně není dobrý nápad takto experimentovat na vyschlém trávníku, jak se o tom přesvědčil muž z čínské Šanghaje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Muž zapálil lupou trávník, když synovi demonstroval fyzikální zákonVideo: AP

 
Článek

Otec, kterého čínská média označila pouze příjmením Liu, chtěl demonstrovat účinnost lupy, nepočítal však příliš s následky. Ty zachytila bezpečnostní kamera.

Zapálit trávu se v rámci pokusu muži podařilo bez problémů. A pak už jen se synem bezmocně sledoval, jak se oheň rychle šíří. Jejich snahy ho udusat byly marné. Během několika desítek minut se oheň rozšířil na celý trávník.

Několik kolemjdoucích přispěchalo na pomoc, jejich snahy však skončily rovněž bez úspěchu. Liu sám pak zavolal po několika minutách zavolal hasiče a z místa se se synem nenápadně vytratil.

Běžec zkoušel uhasit lesní požár vlastníma nohama

Koktejl

Hasičská jednotka dorazila na místo zhruba dvacet minut poté, co Liu trávu zapálil. V tu chvíli nezbylo už nic jiného než oheň kontrolovat, aby se nerozšířil dál. Popelem lehlo více než 1200 čtverečních metrů trávníku. Podle serveru South China Morning Post policie muže později nalezla a udělila mu pokutu.

Reklama

Výběr článků

Načítám