Hlavní obsah

Dvouletá holčička přežila noc v poušti Gobi úplně sama

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chala-ťun

Teprve dvouletá kyrgyzská holčička Guli se před pár dny vybatolila z domova, aby vyhlížela své rodiče. Zabloudila ovšem v poušti Gobi a dostala se až za státní hranici do čínské oblasti Sin-ťiang, kde s ohromným štěstím přečkala celou noc.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dvouletá holčička se ztratila v poušti GobiVideo: Reuters

 
Článek

Do hledání malé Guli z Kyrgyzstánu, která se ztratila v poušti Gobi, se zapojilo přes sto členů pohraniční stráže a místních obyvatel. Pátrali po ní celý den a noc a našli ji v malém dolíku kolem deváté hodiny ráno.

Guli byla vyhladovělá a zesláblá, na své nadšené zachránce ovšem zírala svýma velkýma očima bez sebemenší známky strachu, uvedla agentura Reuters. Zachránci ji poslali do místní nemocnice, kde se ukázalo, že si svým odvážným výletem nezpůsobila žádný vážnější problém.

Poušť Gobi obcházejí vlci a noční teploty zde klesají hodně nízko. Přesto tato dvouletá hrdinka přežila celou noc pod širým nebem úplně sama.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám