Hlavní obsah

Dobrý den, můžu si u vás nabít mobil? Do kokpitu letadla se dobýval pasažér

Novinky, tcs

Pondělní let společnosti IndiGo z Bombaje do Kalkaty musel být pozdržen, když se pětatřicetiletý pasažér pokusil dostat do pilotní kabiny krátce před startem letadla. A důvod? Neodbytný muž si chtěl nabít svůj mobilní telefon. Z letadla byl nakonec vyveden a byl předán policii.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti IndiGo (ilustrační foto)

Článek

Muže, který byl zjevně opilý, se podařilo brzy zpacifikovat, informoval server deníku Guardian s odvoláním na prohlášení společnosti IndiGo. Pasažér byl vyveden z letadla a předán policii. Ta ho po vyslechnutí propustila.

Nebyl to jediný incident, který se na vnitrostátních indických linkách v pondělí stal. Během letu z Dillí do Patny, hlavního města státu Bihár, se jeden z cestujících pokusil otevřít zadní dveře letadla. Všiml si toho naštěstí další cestující a posádka letadla muže zastavila.

Klesající ceny letenek a růst příjmů obyvatel zapříčinily v Indii boom vnitrostátních letů, všímá si Guardian. S tím pak logicky roste i počet incidentů, které se na palubě letadla odehrají. Přibývají i počty sexuálního obtěžování letušek.

Společnost Air Asia India proto letos vytvořila instruktážní video vysvětlující základy správného cestování letadlem. Kromě výčtu toho, co je v letadle dovoleno a co zakázáno, obsahuje video například i informace o tom, že je důležité přijít včas, nebo popisuje správný postup při použití toalet na palubě letadla.

Reklama

Výběr článků

Načítám