Hlavní obsah

Do dražby šly suvenýry ze zničené ruské techniky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Suvenýry vyrobené ze zničených nepřátelských stíhaček a vrtulníků se dražily za tisíc dolarů, aby Ukrajinci získali peníze na vojenské účely. Napsal to list The Daily Telegraph.

Foto: Jorge Silva, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Přívěsek na klíče zhotovený z fragmentu ruského vrtulníku Mi-28 sestřeleného u Kyjeva druhý den války se v úterý objevil v prvním kole online prodeje suvenýrů.

„Charitativní nadace Serhij Prytula má zahájit online dražbu suvenýrů a očekává, že se kvůli mimořádně vysoké poptávce ze všech koutů světa vyprodají během několika hodin,“ podotkl britský Daily Telegraph.

FOTO: Vraky ruské vojenské techniky u Buče

Válka na Ukrajině

Anna Gvozdiarová, vedoucí nadace, jež dražbu připravila, sdělila, že z každého kusu trosek ruského letadla nebo vrtulníku lze získat asi 30–40 suvenýrů, například přívěsky na klíče vyrobené z trupu letadla.

„Bude to velmi omezené,“ upozornila. „Myslím, že lidé budou mít velký zájem mít kousek z této sbírky doma – jako připomínku boje Ukrajiny proti mnohem většímu nepříteli.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám