Hlavní obsah

Cyklista jel v Kalifornii na červenou. Zachránila ho srážka dvou automobilů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z pekla štěstí měl cyklista v americkém městě San José v Kalifornii, který jel na křižovatce na červenou a kterého před srážkou se stříbrným sedanem zachránilo jiné auto, jež rovněž jelo na červenou a do sedanu ve vysoké rychlosti narazilo. Cyklista před kolizí unikl doslova o vlásek.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Srážku dvou automobilů zavinil SUV automobil značky Porsche, jenž ujížděl policistům a na křižovatce jel na červenou. Na záběrech z bezpečnostní kamery je vidět, jak ve vysoké rychlosti narazil do stříbrného sedanu, načež jen o vlásek minul cyklistu.

Při bližším zkoumání videa si však člověk všimne i toho, že také cyklista musel jet logicky na červenou a nebýt této nehody, sedan by muže na jízdním kole zcela jistě srazil.

„To porsche mu bezpochyby zachránilo život,” píše jeden z komentujících na sociálních sítích, kde video zaznamenalo stovky tisíc zhlédnutí.

„Šílené je to, že kdyby cyklista zůstal tam, kde podle pravidel silničního provozu měl, srazila by ho obě auta,” podotýká další uživatel.

Nikdo nebyl vážně zraněn 

Díky několika shodám okolností nakonec všichni zúčastnění, včetně řidičů obou automobilů, vyvázli z incidentu bez vážného zranění.

Podle policie v San José třiapadesátiletý řidič porsche Carlos Bryand ujížděl policistům poté, co překročil povolený rychlostní limit. Policisté ho nepronásledovali, po nehodě ho však zadrželi.

Dle informací deníku Daily Mail byl mimo jiné obviněn z užívání odcizeného vozidla a bezohledného řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám