Hlavní obsah

Církev odsoudila Slovenku za účast v reality show

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
BRATISLAVA

Čtyřiatřicetiletá Alena Kovalíková z východoslovenské obce Ľubovec vůbec netušila, co její účast v reality show televize Markíza s názvem Výměna manželek způsobí. Věřící ženu veřejně odsoudila římskokatolická církev a pro obyvatele obce se stala prototypem bezbožné ženy.

Foto: Pavla Tochorová

Drakiáda PS Safír Kdyně

Článek

Kovalíková si totiž na dva týdny vyměnila život se ženou z Bratislavy. Podle scénáře žila v nové rodině, v jiném prostředí a po boku fiktivního manžela. Druhá žena zase odjela na dva týdny na východní Slovensko a vyzkoušela si život na malé vesnici.

Pranýřování od biskupa

Pro ženu z Bratislavy nevznikly žádné komplikace, zato Kovalíková má problémy. "Už před natáčením mě náš kněz upozornil, že dělám něco, co odporuje křesťanské morálce. Řekla jsem mu, že si manželem důvěřujeme a to, že budu dva týdny v cizí rodině, ještě neznamená, že poruším Deset božích přikázání," odcitoval deník Nový čas Kovalíkovou.

Žena se šla poradit s jiným knězem, který prohlásil, že pokud její účast v programu nebude v rozporu s jejím svědomím, nemá se čeho bát.

Po ukončení natáčení však Kovalíkovou na bohoslužbách veřejně pranýřoval biskup Ján Babjak. Za několik dní přišly domů její děti a stěžovaly si, že nemohou ke zpovědi a ke svatému přijímání. Kněz trvá na svém a tvrdí, že postup Kovalíkové je špatným příkladem pro ostatní ženy.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Domníváte se, že víra je překážkou v účasti v reality show?

Anketa

Domníváte se, že víra je překážkou v účasti v reality show?
Ano
9,6 %
Ne
85,6 %
Nevím
4,8 %
Celkem hlasovalo 1115 čtenářů.

Reklama

Související články

Show v maďarské TV: výměna matek

Maďarská komerční televize RTL Klub odvysílala první díl kontroverzní reality show, která vzbudila značný rozruch. V programu opustí matky na deset...

Výběr článků

Načítám