Hlavní obsah

Čínští studenti pod tlakem podváděli s vybavením, za které by se nestyděl ani tajný agent

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínské úřady zveřejnily fotografie zařízení, které používali tamní studenti při testech. Těžké zkoušky na univerzity skládá letos v zemi téměř 10 miliónů lidí. Ze strany jejich rodin jsou na ně kladeny vysoké nároky, studenti si proto snaží pomoci, jak jen to jde.

Foto: China Stringer Network, Reuters

Rádiová vesta, kterou používali studenti k odeslání fotografie s testem.

Článek

V provinciích Kuang-tung nebo Ťiang-su odhalili, že studenti používali při testech sofistikovanou rádiovou vestu. Nejprve vyfotili miniaturním foťákem ukrytým v propisce test a poté ho pomocí antény připevněné k oblečení poslali osobě, která měla přijímač.

Foto: China Stringer Network, Reuters

Testy fotili studenti miniaturním fotoaparátem ukrytým v propisce.

Jejich kumpán následně vyhledal správnou odpověď a poté ho odvysílal do mobilního telefonu, který měl daný žák u sebe. Manipulace s mobilem by samozřejmě byla nápadná, student proto měl miniaturní sluchátko v uchu.

Server MailOnline uvedl, že policie v provincii Chu-pej zatkla několik kriminálních skupin, které pomáhaly studentům s podváděním při zkouškách.

Foto: China Stringer Network, Reuters

Odpověď byla vysílána přes mobilní telefon do skrytého sluchátka v uchu

Podle mluvčího ministerstva školství můžou studenti, pokud budou přistiženi při podvádění, ztratit možnost skládat přijímací zkoušky na univerzitu na dobu jednoho až tří let. Pokud by do toho byli zapojeni i jejich rodiče, hrozí jim také tvrdý postih.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám