Hlavní obsah
V zatím prázdném rámu bude tvrzené sklo Foto: Jiří Smutný

Chantal prozradila tajemství své kuchyně

Pro gurmány, kteří milují dary moře, je jako stvořená kuchyň rodačky z francouzské Marseille Chantal Poullainové. Jednu ze svých specialit uchystala při zahájení dnů humrů, ústřic a krevet v restaurantu U Modré Kachničky v Michalské ulici v Praze.

V zatím prázdném rámu bude tvrzené sklo Foto: Jiří Smutný
Chantal prozradila tajemství své kuchyně

"Ryby a mořské plody byly vždycky hlavní součástí našeho jídelníčku. Doma všechno chutnalo výborně, naši měli prostě na vaření dar. Maminka dovedla ze zbytků z lednice udělat takovou laskominu, že jsme se všichni olizovali, tatínek se zase vyžíval v mořských delikatesách," prozradila šarmantní herečka potom, co odhalila jednu jeho tajnou recepturu a sama ji před zraky nadšenců uvařila.

Právě tento recept Chantal vybrala proto, že je nejoblíbenější pochoutkou syna Vladimíra. Jde o speciálně připravené tygří krevety.

Jídlo jako svatba

"Tatínek vždycky říkal, že nejlepší kuchyně je nejjednodušší, z mála položek, která je rychle hotová. Nesmí se v ní nic komplikovat, mezi jednotlivými ingrediencemi musí být nádherná svatba. Whisky, šlehačka, šafrán, sůl jsou prstýnkem a třešničkou na všem je pak kapka bílého suchého vína, která vše spojí v lahodnou chuť."

Recept pro odvážné

Velké tygří krevety nejprve orestujeme na másle a olivovém oleji, flambujeme na whisky. Pak lehce povaříme se smetanou a s citrónovou šťávou, osolíme a okořeníme šafránem. Podáváme s šafránovou rýží nebo s čerstvě opečenou francouzskou bagetou.

Je to velice zdravá kuchyně, ale i z ní by se mohlo přibírat na váze. "Samotné přísady jsou dost kalorické, delikatesa se podává s bílou vekou, takže to není zrovna dieta.. Je to ale přátelské jídlo. Krevety se jí prsty a ne příbory, musí se z omáčky vyjmout a oloupat, povídá se při tom, zažije se i spousta legrace. Jí se v upřímné atmosféře, proto je, stejně jako můj Vladimír, miluji."

yknivoNumanzeSaNyknalC

Výběr článků