Hlavní obsah

Chantal prozradila tajemství své kuchyně

Právo, jaro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pro gurmány, kteří milují dary moře, je jako stvořená kuchyň rodačky z francouzské Marseille Chantal Poullainové. Jednu ze svých specialit uchystala při zahájení dnů humrů, ústřic a krevet v restaurantu U Modré Kachničky v Michalské ulici v Praze.

Foto: Jiří Smutný

V zatím prázdném rámu bude tvrzené sklo

Článek

"Ryby a mořské plody byly vždycky hlavní součástí našeho jídelníčku. Doma všechno chutnalo výborně, naši měli prostě na vaření dar. Maminka dovedla ze zbytků z lednice udělat takovou laskominu, že jsme se všichni olizovali, tatínek se zase vyžíval v mořských delikatesách," prozradila šarmantní herečka potom, co odhalila jednu jeho tajnou recepturu a sama ji před zraky nadšenců uvařila.

Právě tento recept Chantal vybrala proto, že je nejoblíbenější pochoutkou syna Vladimíra. Jde o speciálně připravené tygří krevety.

Jídlo jako svatba

"Tatínek vždycky říkal, že nejlepší kuchyně je nejjednodušší, z mála položek, která je rychle hotová. Nesmí se v ní nic komplikovat, mezi jednotlivými ingrediencemi musí být nádherná svatba. Whisky, šlehačka, šafrán, sůl jsou prstýnkem a třešničkou na všem je pak kapka bílého suchého vína, která vše spojí v lahodnou chuť."

Recept pro odvážné

Velké tygří krevety nejprve orestujeme na másle a olivovém oleji, flambujeme na whisky. Pak lehce povaříme se smetanou a s citrónovou šťávou, osolíme a okořeníme šafránem. Podáváme s šafránovou rýží nebo s čerstvě opečenou francouzskou bagetou.

Je to velice zdravá kuchyně, ale i z ní by se mohlo přibírat na váze. "Samotné přísady jsou dost kalorické, delikatesa se podává s bílou vekou, takže to není zrovna dieta.. Je to ale přátelské jídlo. Krevety se jí prsty a ne příbory, musí se z omáčky vyjmout a oloupat, povídá se při tom, zažije se i spousta legrace. Jí se v upřímné atmosféře, proto je, stejně jako můj Vladimír, miluji."

Reklama

Související témata:

Související články

Nehoda Chantal Poullainové míří k soudu

Herečka Chantal Poullainová může kvůli své červencové nehodě, při níž dva lidé utrpěli zranění, skončit před soudem. Okresní státní zastupitelství v Olomouci...

Poullainová vyvázla z nehody s podmínkou

Chantal Poullainová vyvázla s ročním trestem podmíněně odloženým na 16 měsíců z loňské autonehody, při které vážně zranila pár mladých lidí. Ve čtvrtek...

Chantal vzala pod patronát homosexuály

Patronkou českých gayů a lesbiček se na několik dnů stala herečka Chantal Poullain-Polívková. Převzala totiž záštitu nad letošním filmovým festivalem...

Výběr článků

Načítám