Hlavní obsah

Nehoda Chantal Poullainové míří k soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Herečka Chantal Poullainová může kvůli své červencové nehodě, při níž dva lidé utrpěli zranění, skončit před soudem. Okresní státní zastupitelství v Olomouci na ni v pondělí podalo žalobu pro ublížení na zdraví, za něž hrozí až pětileté vězení. Zamítlo tak žádost advokáta herečky o podmíněné zastavení trestního stíhání.

Foto: Jaroslav Blažek

Kurýři v domě s pečovatelskou službou

Článek

"Formální podmínky pro podmíněné zastavení trestního stíhání dané zákonem sice splněny byly, ale domníváme se, že s ohledem na všechny okolnosti dopravní nehody by tento postup nebyl adekvátní," řekl státní zástupce Jiří Jančík.

Podle něj velkou roli v rozhodováni sehrál zejména následek nehody, při níž byly v Olomouci těžce zraněny dvě osoby a způsob jízdy. "O podmíněném zastavení trestního stíhání nebo mimosoudním narovnání však může rozhodnout i soud, aniž by nařídil hlavní líčení," uvedl Jančík.

Nakonec se dohodli

Chantal Poullainová se již s oběma poškozenými dohodla na odškodnění. Jeho výše, s níž souhlasili třiadvacetiletá Radka Stratilová a o rok mladší Jakub Kolín ze Šumperku, však není známa.

"K dohodě jsme dospěli. Dostaneme určitý dar, ale jeho výši říkat nebudu. Tím pro nás celá věc končí, dál ať rozhodne soud," řekl dnes ČTK poškozený Jakub Kolín, který je stále v pracovní neschopnosti. "Lékaři léčbu odhadují asi na rok a půl, teď mám za sebou pět měsíců," dodal mladý muž.

Reklama

Související témata:

Související články

Poullainová před nehodou pila alkohol

Herečka Chantal Poullainová, která před dvěma týdny havarovala v Olomouci a vážně zranila dva mladé lidi, pila před jízdou alkohol. Podle olomoucké policejní...

Výběr článků

Načítám