Hlavní obsah

Australské námořnictvo přivezlo do požáry odříznutého městečka 30 hektolitrů piva

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedním z míst, které rozsáhlé australské požáry odřízly od zbytku světa, je i malé pobřežní městečko Mallacoota. Místním se dostalo pomoci od australského námořnictva. Kromě zásob nezbytných pro přežití, přivezli místním obyvatelům i více než 30 hektolitrů piva, které mají podpořit morálku.

Foto: Profimedia.cz

Výsadková doková loď HMAS Choules

Článek

Malé pobřežní městečko má zhruba kolem tisícovky obyvatel. V uplynulém týdnu na zdejší pláže požáry zahnaly usedlíky i turisty z širokého okolí. V jednu chvíli se jich na plážích tísnilo až 4000. Pro zoufalé lidi na plážích vyrazilo námořnictvo.

Výsadková loď HMAS (Her Majesty‘s Australian Ship) Choules odvážela lidi do bezpečí a cestou zpátky vozila zásoby, jelikož město bylo naprosto odříznuto. Ve čtvrtek, když už většina lidí byla v bezpečí, dorazila HMAS Choules opět k Mallacootě. Pro ty, kteří se rozhodli zůstat a pro hasiče dovezla také 800 galonů (přes 30 hektolitrů) piva.

„Hospoda je srdcem regionálních komunit. Po tom všem, čím si museli místní obyvatelé a hasiči projít, to nejmenší co můžeme udělat, je zajistit, aby si mohli vychutnat pivo,“ uvedl pro CNN šéf pivovaru Carlton & United Breweries Peter Filipovic. Pivovar rovněž přislíbil darovat milion australských dolarů (15,67 milionů korun) na pomoc obětem požárů.

Rudé peklo nad Austrálií zachytila kamera v kokpitu letadla

Svět

Australské obranné síly vydaly prohlášení, že „jsou si dobře vědomi toho, jak doplnění zásob piva pozitivně ovlivní morálku celé komunity. Mluvčí doplnil, že pivo nebylo dovezeno na úkor jiných nezbytných zásob. Loď Choules pouze využila zbývajícího místa. O tom, že ho využila dobře, svědčí nadšené ohlasy obyvatel na sociálních sítích.

Austrálie evakuuje pláž, na které plameny uvěznily tisíce lidí

Svět

Devastující požáry, které zasáhly několik australských států, si už vyžádaly 2á lidských životů. Vědci rovněž odhadují, že při nich uhynula už zhruba miliarda zvířat. Sežehly 10,3 milionu hektarů porostu, což je území přesahující rozlohu České republiky.

Požáry v Austrálii si vyžádaly další oběť mezi hasiči

Svět

Reklama

Související články

Hněv na australského premiéra neuhasíná

Výtky na adresu australského premiéra Scotta Morrisona za jeho krizový management během zničujících požárů neberou konce. Když se o víkendu s dosud nezvyklou...

Výběr článků

Načítám