Hlavní obsah

Američan snědl za svůj život už 23 000 Big Maců

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Čtyřiapadesátiletý Američan Don Gorske dosáhl v srpnu opravdu podivného milníku. Za uplynulých 36 let totiž snědl již 23 000 sendvičů Big Mac. Aby měl důkaz, od všech si schoval účtenky. Jeho kulinářská úchylka započala v květnu 1972, informoval britský deník Metro.

Foto: Profimedia.cz

Obdobných burgerů spořádal muž 23 000. Ilustrační foto.

Článek

"Dopřávám si je každý den. Potřebuji většinou dva, abych se najedl," řekl muž žijící ve Wisconsinu. V osmdesátých letech si Gorske navíc ke svým oblíbeným sendvičům objednával i hranolky, ale s tím skončil v průběhu devadesátých let.

"Někdy mi lidé říkají, že jsem blázen, ale mně je to úplně ukradené. Důležité je respektovat lidi takové, jací jsou. Jen chci, aby lidé chápali, že se nezměním," uvedl Gorske s tím, že prý vůbec nemá problém vybavit si těch osm dní, kdy nemohl ukojit svou chuť po kalorické pochoutce.

Jedním z osmi dnů, kdy si za posledních 36 let sendvič nedal, byl například den smrti jeho matky. Bylo to totiž její přání, aby ho aspoň v tento den vynechal. Dalším dnem byla sněžná bouře v zimě roku 1982, kdy místní pobočka rychlého občerstvení vůbec neotevřela.

"Toho dne jsem si navykl schovávat si nějaké v mrazáku," uvedl Gorske. V jeho mrazáku tak vždy najdete jeden až dva Big Macy, v zimě pak dokonce raději zvyšuje zásoby na čtyři až pět.

I přes své nezdravé stravování se drží muž v dobré kondici. Měří 188 centimetrů a váží zhruba 82 kilogramů. Pohyb ovšem není Gorskemu cizí. Denně ujde pravidelně zhruba 16 kilometrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám