Hlavní obsah

Japonci kopou pátou slovenskou ligu za byt a stravu

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Za fotbalový tým malé slovenské obce Okolíčná na Ostrove na jihu Slovenska hrají tři japonští legionáři. Kolem nich se však netočí miliónové částky, Takaši, Hiroši a Hiroki zde hrají jen za stravu a ubytování. Vesnický klub hraje pátou slovenskou ligu, ale Japoncům to zřejmě vůbec nevadí.

Článek

"Zkoušel jsem to v Německu a teď hraji zde. Na Slovensku se mi líbí, jsou tady pěkná děvčata a ve srovnání s Tokiem jsou tady velmi milí lidé. Je tady i lepší vzduch, protože tu není tolik aut," řekl Takaši Slovenské televizi. Všichni tři se chtějí dostat do lepších klubů a vydělat si nějaké peníze. "Začátky jsou těžké, ale my se přizpůsobíme," tvrdí Hiroši.

Starostka obce Iveta Feketeová na Japonce nedá dopustit. "Jsou to milí kluci a místní lidé si je oblíbili," řekla. Většinu obyvatel obce tvoří Maďaři a Japonci už od nich pochytili některá slova. Když jim místní ženy donesou jídlo poděkují způsobným úklonem a slovem "Köszönöm".

Japonští legionáři se většinou stravují v místní restauraci. Její majitel potvrdil, že od příchodu Japonců se v restauraci zvýšil odběr rýže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám