Hlavní obsah

Rtuťovitá stařenka bojovala na MS v 95 letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRÉMY

Britská babička se stala hitem německých médií poté, co se zúčastnila mezinárodního šampionátu ve stolním tenise. Ve věku 95 let je to přece jen poměrně výjimečné.

Článek

Dorothy de Lowová je nejstarší účastnicí světového šampionátu veteránů v severoněmeckých Brémách. Důchodkyně známá pod přezdívkou Doddy se stala celebritou už od chvíle, kdy do Německa dorazila, okamžitě dělala sérii interview pro rádia, televize a noviny.

Stolní tenis hraje čtyřicet let, což ale na druhou stranu znamená, že začala až ve věku 55 let. Účastnila se již předchozích devíti mezinárodních turnajů a vyhrála několik medailí. Jedním z největších úspěchů je asi medaile ze čtyřhry na šampionátu v Dublinu roku 1992 pro hráčky starší 60 let.

Žena, která se narodila v Británii se během života přestěhovala do Austrálie, momentálně tak žije v Sydney. Do Brém si přivezla i svého vlastního kouče, australského šampióna ve stolním tenise, Paula Pinkewiche.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám