Hlavní obsah

Lebka co našel muž v autobuse, je pravá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Lidská lebka nalezená ve středu v autobuse jedoucím z Velké Bíteše do Brna není umělá, jak se policie původně domnívala, ale skutečná. Její majitel není stále znám. Brněnská městská policie, u níž netradiční nález skončil, se původně domnívala, že lebka patří Jitce Spiesové, která v Brně provozuje obchod s učebnicemi a učebními pomůckami.

Článek

Krabici s lebkou nalezl ve středu při cestě do práce jistý muž a předal ji strážníkům. Ti na bedně nalezli adresu na Spiesovou a v domnění, že ztratila umělou lebku coby jednu z učebních pomůcek nabízených v její prodejně, jí tento předmět předali.

"Jenže ono se ukázalo, že sice kontakt je správný, ale lebka naše není," řekla podnikatelka. Vysvětlila, že umělá lebka bývá "hezká" - model je jasně bílý a neschází mu chrup. Nalezená lebka je však na první pohled poznamenaná časem. Zuby jsou vylámané a je na ní i patrný řez. Spiesová začala lebce říkat s úsměvem Yorick. Pojmenovala si ji podle postavy, jejíž lebku třímá Hamlet ve slavném monologu, v němž se zamýšlí nad lidským bytím. Co bude ale s Yorickem dále, zatím není jasné.

"Pokud se přihlásí ten, kdo ji ztratil, tak mu ji samozřejmě vydám. Musí ale dokázat, že je jeho. Jinak ji asi daruji synovci, který je lékař," doplnila podnikatelka. Myslí si, že lebka může patřit roztržitému učiteli biologie, medikovi nebo někomu, kdo si ji pořídil, aby třeba své známé tímto předmětem vystrašil.

O lebky mohou mít zájem i různá tetovací studia. "Zrovna před časem jsem do jednoho lebku prodávala. Používají ji jako model, když je zájemcům tetují na tělo," dodala s úsměvem Spiesová.

Reklama

Související témata:

Související články

Muž našel v autobuse do Brna lidskou lebku

Vlastním očím nemohli uvěřit brněnští strážníci, když ve středu otevřeli balík, který jim jako nález odevzdal jistý poctivý občan. Krabice, kterou našel...

Výběr článků

Načítám