Hlavní obsah

Pes odnaučil zaměstnance kouřit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Chcete přestat kouřit? Zapomeňte na náplasti a pořiďte si psa. Chlupatý kokršpaněl Rupert takto odnaučil kouřit zaměstnance jedné britské firmy v hrabství West Yorkshire na severu země. Devítiměsíčního mazlíčka pořídili šéfové firmy Relay Recruitment v Bradfordu v lednu, aby pomohli svým lidem vyrovnat se s povánoční depresí.

Článek

Tento krok měl neočekávaný účinek na čtyři ze 12 kuřáků ve firmě. Přestali kouřit, když namísto obvyklé pauzy na cigaretku začali radši chodit na desetiminutovou procházku se psem.

Šéfové firmy jsou nadšeni a plánují pořídit psa i zaměstnancům dalších poboček firmy v Leedsu, Halifaxu a v Yorku. "Potěšil nás účinek, který měl Rupert na zdraví a morálku kolektivu," uvedl mluvčí firmy David Gatehouse.

"Pořídili jsme ho na základě výzkumu o tom, že zvířecí mazlíček snižuje stres a zvyšuje pocit pohody. Pak někdo navrhl, že by ho místo kuřácké pauzy vzal na krátkou pocházku. A myšlenka se ujala. Nyní už čtyři lidé přestali s kouřením nadobro a ostatní ho značně zredukovali. A také všichni zhubli následkem zvýšeného pohybu," dodal podle internetových stránek BBC News.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak odvyknout kouření díky webu

Prostor kuřákům, kteří chtějí s kouřením skoncovat, nabízí nový internetový portál Moderní je nekouřit na stejnojmenné adrese www.modernijenekourit. cz.

Výběr článků

Načítám