Hlavní obsah

Zpěvačka Misha se zamilovala do New Yorku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Skoro celý leden si populární slovenská zpěvačka Misha vyhradila na New York. "Jsem jím fascinovaná. Musím se přiznat, že jsem z něho úplně hotová, strašně moc se mi tu líbí," řekla. Když předloni slavila s mladými Slováky v New Yorku 15. výročí listopadu 1989, mohla tam strávit sotva tři dny. "Tentokrát jsem si řekla, že musím zůstat déle."

Článek

Ze tří koncertů, které si naplánovala, jsou ještě dva před ní. Na jeden si odskočí do Bostonu a na ten druhý se v Brooklynu důkladně připravuje s místními hudebníky. "Děsně se na to těším, protože Knitting Factory je opravdový a dost dobrý newyorský klub," řekla ke svému koncertu, který se tam má konat 28. ledna.

Podobně jako při novoročním vystoupení minulý týden pro slovenský konzulát ji budou provázet newyorští hudebníci na marinbu, nástroj velmi podobný xylofonu, a na bubínky. "Hudba zní trochu jinak, než jak ji slyším na svém cédéčku. Je to úžasné, je to kreativní, je to něco jiného. Jsem z toho naprosto nadšená," svěřila se Misha.

Spokojeností září i oba hráči, a to jistě nejen proto, že s nimi zpěvačka mluví výbornou angličtinou, kterou se naučila právě díky poslouchání anglických písniček. Na jejich společné produkci je slyšet, že si padli do noty.

V New Yorku čerpá uměleckou inspiraci

Misha se těší, že v New Yorku načerpá uměleckou inspiraci. "Proto jsem tady. Chystám se na třetí album, doufám, že na jaře se dostanu do studia, takže jsem cestu pojala i jako inspiračně - poznávací zájezd," vysvětlila.

První písničku napsala už v letadle. "Nějací Slováci se na mě dívali, jestli jsem to já, nebo nejsem. Když jsem začala psát a poslouchat diktafon, začali pokyvovat hlavami: jo, je to ona!" popsala s úsměvem příhodu, která pro ni není až tak neobvyklá.

Čtyři hodiny nakupovala muziku

Když Misha nevystupuje nebo nezkouší, užívá si New Yorku. "Strašně moc fotografuji. Mám obrovskou vášeň a děsnou zrcadlovku," směje se. Z bytu na Manhattanu, kde třicetiletá rodačka z Michalovců nyní přebývá, má nádherný výhled, jaký prý ještě v životě nezažila.

Také se jen tak prochází a vybírá si muziku. "Čtyři hodiny jsem byla na Times Square v obchodě s deskami, kde jsem nakoupila všechnu hudbu, kterou jsem už dlouho sháněla. Jsem úplně ve svém živlu," radovala se slovenská popstar.

Nenechala si ujít ani koncerty v proslavených newyorských klubech Fifty Five a Blue Note. "Miluji jazz a hlavně afrojazz," svěřila se.

New York ji uchvátil

Nakupovat módu ji ale zatím ani nenapadlo. "Někdo se mě ptal, co jsem si už koupila. A já na to, že jsem tu přes týden a ještě jsem nevlezla do jediného obchodu s oblečením," řekla se smíchem.

New York ji prostě uchvátil. "Asi to tak bývá, že buď ho člověk miluje, nebo ho nenávidí. A já jsem ten první případ."

Reklama

Související témata:

Související články

Slovenské Grammy uděleny, excelovala Misha

Mladá slovenská zpěvačka Misha se stala největší hvězdou pátečního předávání ceny Aurel 2002, slovenské obdoby Grammy. Členové hudební akademie rozhodli,...

Výběr článků

Načítám