Hlavní obsah

Marlene Dietrichová prý nesnášela sex

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Jedna z nejslavnějších hereček dvacátého století Marlene Dietrichová nesnášela intimnosti a sex. Tvrdí to o ní její dcera Maria Riva, která se o matce zmiňuje v rozhovoru pro úterní vydání německého magazínu Bunte.

Článek

Dietrichová si získala pověst sexuálního symbolu a prošla náručemi mnoha milenců. Přitom prý trpěla až chorobným odporem k intimnímu sblížení.

"Každý z nich si ji chtěl hned vzít za ženu," řekla Maria časopisu Bunte. Sama její oddané ctitele nesmírně litovala. Matka totiž nebyla schopná nejen fyzické, ale ani psychické lásky a žádný z nich se nemohl pochlubit tím, že by jeho city opětovala.

"Zajímalo ji pouze herectví," dodala Riva, která se musela v dětství obejít bez hřejivé mateřské náruče. "Jako umělkyni jsem ji však nesmírně obdivovala. Byla brilantní, fascinující." Dokázala se totiž bez jakékoli námahy převtělit do kterékoli postavy, kterou měla ztělesnit.

"Filmová hvězda Marlene Dietrichová byla vždy zrcadlovým obrazem, nikdy však sama sebou. Připadala mi spíš jako typická schizofrenička," podotkla Maria.

Reklama

Výběr článků

Načítám