Hlavní obsah

Tři naháči přejdou Británii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Stephen Gough, který v minulých letech vešel do povědomí veřejnosti díky svému úsilí přejít nahý napříč Velkou Británií, hodlá letos podniknout nový pokus. Tentokrát ale nebude sedmačtyřicetiletý aktivista sám, protože ho má doprovodit jeho družka a jeden přítel, oba samozřejmě rovněž nazí.

Článek

Zatímco žena se odhodlala svěřit svou totožnost - jde o třiatřicetiletou Melanii Robertsovou z jihoanglického Bournemouthu - třetí naháč raději dává přednost inkognitu.

Trojice naháčů má v plánu přetnout Británii ze severu na jih, a to oblečená jen do solidních bot. Pokud jim bude přát počasí, jedinou překážkou zřejmě bude tvořit stejně jako v minulosti nepřízeň místních radnic a především policie. Při loňském pokusu policisté odvážného Stephena nesčíslněkrát kontrolovali a vyslýchali a dokonce dvakrát skončil za mřížemi.

Dvouměsíční pouť

Letošní trasa má vést z lokality Land's End v Cornwallu na jihozápadě země do místa John O'Groast na severovýchodě Skotska.

Gough odhaduje, že pouť dlouhou asi 1400 kilometrů by měl jeho tým urazit za dva měsíce. Pokud ale budou zase zasahovat policisté kvůli prohřeškům proti dobrým mravům, pak to asi budou mít tito tři naháči složitější a za dva měsíce cestu možná ani nestihnou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám