Hlavní obsah

Řidič v Brně sledoval policejní zákrok a málem přejel lidi na přechodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Takovou situaci zná snad každý, kdo sedá za volant. Jakmile někde zasahují policisté či hasiči, mnozí řidiči přibrzďují, koukají a někteří neváhají ani situaci natáčet na mobil. Jenže taková nepozornost může skončit špatně, jak dokazuje případ z Brna. Řidič sledoval zákrok policistů, nevšiml si červené a málem přejel skupinu chodců.

Řidič místo situace v provozu sledoval, jak policisté řeší přestupek motorkáře.Video: Policie ČR

 
Článek

Brněnští policisté ukázali video ze služebního vozu, který zachytil situaci, k níž došlo před několika dny v brněnských Židenicích.

Hlídka na Staré Osadě řešila přestupek motorkáře, což zaujalo řidiče osobního auta natolik, že si vůbec nevšiml červené na semaforu a vjel na přechod ve chvíli, kdy po něm přecházela skupina lidí. Naštěstí nikoho z přecházejících nesrazil, ale k neštěstí nechybělo mnoho.

Řidič na Nymbursku vjel na chodník, srazil čtyři chodce

Krimi

Nepozorný řidič vyvázl s pokutou a policisté apelují, aby řidiči koukali na cestu a sledovali provoz. Stejný apel platí ale i pro chodce.

„I ti by se měli vždy přesvědčili, že auta zastavila a mohou bezpečně přejít vozovku. Obecně zvláště přechody pro chodce na komunikaci s více jízdními pruhy jsou nebezpečné v tom, že řidič v jednom pruhu zastaví a dá jim přednost, zatímco v druhém jízdním pruhu řidič pokračuje v jízdě,“ zdůraznila policejní mluvčí Petra Ledabylová.

Foto: Policie ČR

Policie zatkla neukázněného řidiče.

Související témata:

Výběr článků

Načítám