Hlavní obsah

Teplo přišlo i na Aljašku, na zahradě našli losa pod zavlažovačem

Novinky, nčs

S nezvykle teplým počasím se v poslední době musejí vyrovnávat obyvatelé Aljašky. Vysoké teploty však nepřekvapily pouze lidi, osvěžení musejí hledat i zvířata včetně losů. Jeden takový byl ve středu spatřen, jak si dopřává studenou sprchu před domem ve městě Anchorage.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Los vymyslel geniální způsob, jak se ve vedru zchladitVideo: Reuters

 
Článek

Ačkoliv se v tomto ročním období teploty na Aljašce běžně pohybují okolo 15 stupňů Celsia, letošní rok přinesl do nejsevernějšího amerického státu rekordní teploty. Na přelomu června a července padaly dokonce historické rekordy, kdy teploty atakovaly dvojnásobek obvyklých hodnot.

Není proto překvapením, že zvířata, jež jsou zvyklá na chládek, vyhledávají ochlazení na místech, kde by je člověk nečekal. Jednoho losa dokonce obyvatelé natočili, jak si bezstarostně užívá studenou sprchu ze zavlažovače před jedním z domů.

Bude se ochlazovat

Sudokopytník se jen líně povaloval v trávě, občas ze zavlažovače usrkl a přítomnost lidí jej evidentně neznervózňovala.

V dohledné době by si už lidé a zvířata na Aljašce měli užívat pro ně běžných teplot. Meteorologové hlásí postupné ochlazování a deště, které rovněž ukončí výstrahy před požáry, kterých v oblasti zaznamenali několik desítek.

Reklama

Výběr článků

Načítám