Hlavní obsah

V Rusku ukradli 56tunový železniční most

Novinky, nčs

Člověk by si řekl, že některé věci půjdou ukradnout jen stěží. Například 56tunový železniční most. Přesně to se však stalo nedaleko ruského přístavního města Murmansk. Kdosi tam odcizil prostřední část již nevyužívaného mostu vedoucího přes řeku, informoval server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Most přes řeku Umbu odcizili zatím neznámí pachatelé přibližně 170 kilometrů od přístavu Murmansk. Z mostu zmizela celá prostřední část, která vážila 56 tun a byla 23 metrů dlouhá. Stala se s největší pravděpodobností obětí zlodějů kovu, se kterými v Rusku bojují dlouhodobě.

Místní obyvatelé si zmizení mostu, přes který však už vlaky nejezdily, všimli koncem května. Předběžná škoda, která vznikla majiteli mostu, byla odhadnuta v přepočtu na zhruba 200 tisíc korun. Jak se zlodějům podařilo mnohatunový kolos naložit a odvézt, není zcela jasné. Předpokládá se však, že zloději nejdřív most zbořili a po částech vozili pryč.

Most se přestal používat v roce 2007, kdy byla uzavřena nedaleká továrna, která byla tudy zásobována.

V Rusku jsou sběrači kovů i bezpečnostním problémem. Například před dvěma lety v jedné ze sběren vybuchla sovětská raketa, která byla prodána jako šrot.

Reklama

Výběr článků

Načítám