Hlavní obsah

Muž natočil práci rybáře v ledovém Barentsově moři

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Práce na rybářské lodi není pro slabé nátury. Potvrzuje to video z lodi, která se divoce zmítá mezi vlnami Barentsova moře v Severním ledovém oceánu. Muži pracující na lodi jsou v často extrémních podmínkách přibližně osm měsíců v roce, uvádí agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rybářská loď se děsivě houpala na rozbouřeném mořiVideo: Caters News / Runi Djurhuus, AP

 
Článek

Pro někoho možná pohled, ze kterého se dělá nevolno, pro 35letého Rúni Djurhuuse jen další den v práci. Muž z Faerských ostrovů pracuje společně s kolegy na rybářské lodi ve vodách Barentsova moře.

Na záběrech zachytil, jak práce rybáře vypadá. „Tohle není ještě nic hrozného, bývá to mnohem horší,” říká Djurhuus, který na lodi pracuje 15 let.

„Jsme zvyklí pracovat v extrémním počasí, takže nám to zase tolik nevadí,” popisuje s klidem situaci, kdy několikametrové vlny narážejí do bárky, která vypadá, že se musí dřív nebo později roztříštit.

„Mnohem horší než práce samotná je to, že pracujeme sedm až osm měsíců v kuse, takže svoje děti a manželky dlouho nevidíme. Na druhou stranu máme čtyři pět měsíců v kuse na to, být se svými rodinami,” dodává zkušený rybář.

Reklama

Výběr článků

Načítám