Hlavní obsah

Nejsmutnějšího slona na světě utratili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve španělské Córdobě byla kvůli chatrnému zdraví utracena slonice Flavia, označovaná za nejsmutnějšího slona na světě. V zoo v tomto andaluském městě žila 43 let o samotě, informoval o smutném příběhu britský list The Independent.

Foto: Profimedia.cz

Slonice Flavia na archivní fotografii.

Článek

Flavia sloužila v córdobské zoologické zahradě, kde žila od svých tří let, jako ukázka slona indického. Její úmrtí z minulého týdne zoo oznámila „s velkým zármutkem“. Zdravotní stav zvířete se během posledního půlroku zhoršoval. Slonice údajně trpěla i depresemi.

Zoo ji chtěla ve spolupráci s organizací proti týrání zvířat PACMA přemístit na jiné místo, kde by se její pocit pohody mohl zlepšit. Organizace ale konstatovala, že Flavia žila příliš dlouho v zajetí a osamění a odmítala společnost jiných slonů.

Amparo Pernichi, radní odpovědný za otázky životního prostředí, řekl na tiskové konferenci, že Flavia už nedokázala stát na vlastních nohou a byla utracena. Slonici označil za „ikonu“ města a dodal, že její smrt je zvlášť smutná pro ty, kteří se o ni po celý její život starali a pečovali o ni v jejích posledních chvílích.

Foto: Profimedia.cz

Zdravotní stav slonice se v poslední době zhoršil natolik, že utracení bylo jedinou možností.

PACMA córdobskou zoologickou zahradu vyzvala, aby nepřijímala žádná další zvířata a aby ta, která už žijí v tamním zajetí, nebyla rozmnožována.

„Celé ty roky byla (Flavia) sama a v zajetí v zoo v Córdobě,“ upozornila šéfka PACMA Silvia Barquerová. „Doufáme, že žádné zvíře tím nebude muset opět projít,“ dodala.

Sloni jsou podobně jako lidé společenští tvorové a je o nich známo, že si vytvářejí silná pouta. Ve volné přírodě se dožívají až 70 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám