Hlavní obsah

Veverka jen o centimetry unikla motorové pile

Novinky, tcs

Včelař Jeff Horchoff z amerického státu Louisiana nedávno ve městě Saint Benedict asistoval při kácení stromu, v jehož dutinách se usídlil včelí roj. Spolu s hmyzem se ovšem uvnitř kmene nečekaně zabydlela i veverka, o níž nikdo neměl ponětí, ta jen o centimetry unikla ostří motorové pily.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Veverka jen těsně unikla motorové pileVideo: AP

 
Článek

Odstraňování stromu proběhlo na konci ledna, ale nahrávku, kterou pořídil Horchoff, zveřejnily agentury až minulý týden.

Horchoff označil modrou páskou část kmene, ve které se včelí roj nacházel. Dřevaři potom strom zvedli, a aby se Horchoff mohl k roji dostat, jeden ze zaměstnanců uřízl motorovou pilou část kmene.

Na místě si nikdo nevšiml, že se při tom cosi pod pilou mihlo a rychle zmizelo opodál. „Veverky jsem si všiml až při stříhání videa,“ řekl včelař.

„Že se veverky schovávají v dutinách stromů, je samozřejmě normální, ale nikdo nepředpokládal, že by tam veverka mohla žít společně se včelami,“ dodal Horchoff.

Včely nucené přesídlení přežily bez úhony. A vzhledem k tomu, že nikde v okolí nebyly stopy krve, dá se předpokládat, že hrůznou chvíli přežila bez zranění i veverka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám