Hlavní obsah

V Berlíně se narodilo mládě ledního medvěda

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

V berlínské zoo se první prosincový den dočkali nového přírůstku. Lední medvědice Tonja, která v minulosti již o dvě mláďata přišla, přivedla na svět nového člena medvědí rodiny. Zatím nepojmenované mládě velikostí připomíná morče a německá zoo zveřejnila jeho první okamžiky u matky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Berlínská zoo zveřejnila záběry šest dnů starého mláděte ledního medvědaVideo: AP

 
Článek

Na kamerových záběrech je vidět, že se malý medvěd nevzdaluje od matky, která ho zahřívá vlastním tělem a každé dvě až tři hodiny ho kojí.

Podle zoologické zahrady medvědice v průběhu březosti prospala téměř 22 hodin denně a nabrala na váze z původních 230 na 390 kilogramů. Otcem novorozence je medvěd Voloďa.

Jak uvedl ředitel Zoo Berlín Andreas Knieriem, úmrtnost v prvních deseti dnech je u ledních medvědů poměrně častá. „Všichni ale oběma držíme palce a věříme, že mládě bude zdravé,“ doplnil Knieriem.

Tonja již v minulosti porodila medvídě Fritze, jenž však po čtyřech měsících podlehl hepatitidě. V lednu letošního roku další mládě zemřelo po 26 dnech.

Pokud vše půjde podle plánu, návštěvníci zoo spatří medvěda na jaře příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám