Hlavní obsah

Turisté ošklivě zranili krokodýla. Měli ho za atrapu

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sia-Men

Krvavé zranění způsobili turisté mořskému krokodýlovi v zoo v čínském Sia-menu. Mysleli si totiž, že není opravdový, a tak po něm začali házet kameny. K incidentu došlo 31. října, napsala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Turisté házeli kameny na krokodýla, považovali ho totiž za atrapuVideo: AP

 
Článek

Sedmatřicetiletý samec krokodýla Siao Che měřící 5,8 metru a vážící 1250 kilogramů se ve svém výběhu vůbec nehýbal. Rodina, která ho pozorovala, si proto nebyla jistá, zda se nejedná pouze o nějaký model. Rozhodla se to však zjistit velmi nešetrným způsobem a začala plaza kamenovat.

Krokodýl utrpěl zranění na hlavě a jedné z končetin a skončil v péči ošetřovatelů. „Když jsme k němu přišli, už krvácel. Pak jsme nedaleko něj uviděli velký kámen,” citoval jeho ošetřovatele Sianga Čanga server listu Daily Mirror. Jak dodal, rány se budou hojit 10 až 14 dnů.

Jakmile návštěvníci spatřili, že krokodýlovi teče krev, odešli pryč. Nyní po nich pátrá policie. Práci jí však komplikuje fakt, že zahrada je momentálně jen ve zkušebním provozu a zatím v ní nejsou nainstalovány bezpečnostní kamery.

Krokodýl mořský je největším zástupcem svého druhu a je zároveň nejmohutnějším plazem na světě. Může dosáhnout délky i přes šest metrů a hojně se vyskytuje u pobřeží severní Austrálie.

Reklama

Výběr článků

Načítám