Zmrzlinová štěňata si mohou zákazníci dopřát každý den, někteří se však při jídle kvůli realistickému ztvárnění zvířat cítí nesví.

„Je mi ho hrozně líto, vypadá tak opravdově, jako by přede mnou ležel reálný pes. Mám pocit, že když do něj zabořím lžičku, bude ho to bolet,“ uvedla jedna z návštěvnic podniku Mia Hsuová.

Po zmrzlině ve tvaru mláďat šarpeje je velká poptávka, kterou restaurace nestíhá uspokojovat. Výroba jednoho štěněte totiž zabere i pět hodin – záleží na velikosti, podnik je vyrábí ve dvou. Denně jich tu zvládnou maximálně sto.

Aby byla zmrzlina tak realistická, museli v restauraci trochu pozměnit klasickou recepturu. „Metoda je rozdílná od té, pomocí níž jsme vyráběli zmrzlinu předtím. Museli jsme pozměnit recept, abychom dosáhli efektu, kdy štěňata vypadají opravdu jako chlupatá,“ uvedla spolumajitelka podniku Cathy Čchungová.

Ve formách se zmrzlina zamrazí při minus 30 stupních, což jí pomůže udržet tvar po dobu, co si personál vyhrává s detaily. Jedno menší štěně vyjde v přepočtu na 78 korun, větší pak na 132.