Hlavní obsah

Americká servírka dostala obří spropitné

Třicetiletá servírka Anna Hofstetterová byla v šoku, když jí hosté hotelové restaurace v americkém Nashvillu v Indianě před dvěma týdny nechali spropitné ve výši jednoho tisíce dolarů (přes 22 tisíc korun). S neznámým manželským párem se předtím dala do řeči a svěřila se jim se svou nelehkou životní situací. To hosty patrně zasáhlo a rozhodli se jí originálním způsobem pomoct, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hofstetterová manželský pár během celého večera obsluhovala, a tak přirozeně došlo i na vzájemnou konverzaci. Hosté se mladé servírce svěřili, že měli v hotelu před sedmi lety svatbu a že se nyní vrátili, aby si šťastný okamžik připomněli.

Když přišla řeč na ni, žena jim prozradila, že je svobodnou matkou tří dětí a že dochází do tří zaměstnání, aby své ratolesti uživila. To zřejmě na hosty zapůsobilo, a tak se jí rozhodli originálním způsobem s nelehkou životní situací pomoct.

Ačkoliv platili pouze něco málo přes 32 dolarů (cca 700 korun), dali servírce spropitné ve výši jednoho tisíce dolarů (přes 22 tisíc korun) s tím, aby něco pořídila dětem.

Hofstetterová byla v šoku a nemohla tomu uvěřit. „Poděkovala jsem a řekla, že ani netuší, co to pro mě znamená,“ sdělila servírka serveru Fox 59.

Žena však peníze neutratila za dárky, ale věnovala je do fundraisingového projektu, jehož zástupci ve městě usilují o výstavbu skate parku. „Peníze byly určeny na něco významného. Skate park si budou moct užít jak moje vlastní děti, tak i ostatní děti z blízkého okolí,“ vysvětlila Hofstetterová.

Anketa

Jak velké dáváte spropitné?
Zaokrouhlím do nejbližší desítky bez ohledu na výši útraty.
41,7 %
Kolem 10 procent z utracené částky.
54,2 %
Spropitníé většinou nedávám.
4,1 %
Celkem hlasovalo 24 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám