Hlavní obsah

Pes se zasekl v odtokové trubce, hledali ho pět dní

Příběh se šťastným koncem se odehrál před několika dny v brazilské obci Ituporanga. Jedné z tamních rodin se zaběhla fenka, nalezena byla až po pěti dnech v odtokové trubce, kde se zasekla. Hasičům se ji podařilo vysvobodit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči vytahovali psa z kanálu dvě hodiny pomocí krumpáče, perlíku a lopatyVideo: AP

 
Článek

Fenka jménem Lulu se ztratila 8. července. Patrně vběhla do stoky a následně se snažila dostat se úzkou odtokovou trubkou ven.

Trubka byla ovšem příliš úzká, a tak se jí podařilo prostrčit ven pouze hlavu. Obyvatelé obce její sténání slyšeli, ale nedařilo se jim zjistit, odkud přichází.

„Obyvatelé měli o psa strach a dlouho ho hledali. Když bylo jejich pátrání neúspěšné, zavolali nás,“ svěřil se tamní hasič Maycon França.

„Trvalo nám několik hodin, než jsme fenku vystopovali. Jediná možnost, jak jsme ji mohli dostat ven, byla vykopat jámu a rozbít trubku vhodným nářadím,” dodal.

Bála se, chtěla zalézt zpátky

„Museli jsme jí ovázat vodítko kolem krku, protože byla velmi vystrašená. V jeden okamžik se snažila zalézt zpátky do trubky, což by záchranu velmi zkomplikovalo,“ vysvětlil další záchranář, Soldado Leonardo Teixeira Albino.

Po dvou hodinách se záchranářům nakonec podařilo nebohého psa vymanit. Fenka byla dehydratovaná, vyhladovělá a velmi oslabená. Podle majitelů se však již stihla plně zotavit.

Reklama

Výběr článků

Načítám