Hlavní obsah

Umělec našel po 47 letech muže, který mu zachránil život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechybělo mnoho a uznávaný australský umělec Robert Brownhall se ve svých třech letech utopil. Život mu tehdy zachránil stejně starý chlapec, kterého od té doby nikdy neviděl. Nyní se mu ho však po dlouhých 47 letech podařilo vyhledat. Jako důkaz vděku svému zachránci věnoval jeden ze svých obrazů, jehož hodnota činí deset tisíc australských dolarů (přes 160 tisíc korun), píše server ABC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

„Mám jen mlhavé vzpomínky, ale matka mi o tom často vyprávěla. Na pláži jsem byl s rodiči a hrál si ve vodě, když mě rázem vzala vlna,“ řekl Brownhall.

„Ten chlapec si mě všiml, jak ležím na hladině obličejem dolů a běžel za svým otcem, který mě z vody vytáhl. Chlapcova matka pak běžela asi sto metrů za plavčíkem, který mě přivedl k vědomí,“ dodal.

Malíř Robert Brownhall (vlevo) a jeho zachránce Dean Barry

Brownhall svého zachránce od té doby neviděl. Byl si ale dobře vědom toho, že nebýt jeho, už by tady dneska nebyl. Toužil proto po setkání s ním, aby mu ze srdce poděkoval.

Tomu nakonec přispěla australská média, která příběh uznávaného umělce z Brisbane sepsala. Všiml si ho i zachránce Dean Barry, který se následně Brownhallovi ozval.

Oba muži se tak setkali po dlouhých 47 letech. Brownhall Barrymu jako důkaz vděku věnoval jeden ze svých obrazů, který má v přepočtu hodnotu přes 160 tisíc korun.

„Nebrečeli jsme, ale bylo to velmi emotivní. Je to upřímný a skromný chlapík,“ řekl Brownhall. „Ujistil jsem ho, že jsem byl ten den jen jeden z jeho zachránců. Jeho daru si však velmi vážím. Obraz si doma pověsím a budu si ho užívat. Jeho díla se mi velmi líbí. Rád bych s ním zůstal v kontaktu,“ dodal Barry.

Reklama

Výběr článků

Načítám