Hlavní obsah

Pět památných okamžiků královské svatby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobotní svatba Harryho a Meghan na sebe podle očekávání strhla velkou pozornost – celosvětově ji sledovaly přes dvě miliardy lidí. Vše proběhlo hladce a britská média svatbu označují za triumf. BBC se pozastavila nad pěti okamžiky, které vybočovaly nad ostatní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Princ Charles podal ruku Dorii Raglandové, té se očividně uleviloVideo: Reuters

 
Článek

Princ Charles a matka nevěsty

Pro Dorii Raglandovou, matku Meghan, to zřejmě nebylo jednoduché. Otec nevěsty kvůli operaci srdce nepřijel a nevlastní sourozenci Meghan nebyli pozvaní. Doria tak seděla v části kaple svatého Jiří určené pro stranu nevěsty sama a občas vypadala trochu ztraceně, jak podotkla BBC. Bylo tak zřejmé, že se jí ulevilo, když jí princ Charles při odchodu podal svou ruku.

Děkuji, táto

Během příchodu do kaple vypadal Harry uvolněně a v klidu si povídal s bratrem Williamem, který mu šel za svědka. Ve chvíli, kdy do kaple vstoupila Meghan a Harry ji tak poprvé spatřil ve svatebních šatech, bylo poznat, že ho přemohly emoce. Meghan vedl k oltáři princ Charles a kamery zachytily, jak k němu Harry pronesl „Thank you, Pa“, tedy „Děkuji, táto“.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Příchod Meghan Markleové k oltáři, Harry poprvé viděl nevěstu.Video: Reuters

První pohled na šaty

Dlouho a hojně se spekulovalo o tom, jaké šaty na sobě Meghan bude mít. Někdo čekal odvážný kousek, nakonec to ale byly minimalistické bílé šaty s dlouhou vlečkou. V závoji byla vyobrazena jedinečná flóra každé z 53 zemí Commonwealthu, což bylo přání Meghan.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Meghan přijela ke kapli a poprvé ukázala svatební šatyVideo: Reuters

David Emanuel, který navrhl šaty princezny Diany, k tomu poznamenal, že to bylo velmi chytré. A dodal, že Dianě by se to určitě líbilo.

Biskup Michael Curry

Emotivní projev amerického biskupa Michaela Curryho vyvolal velké ohlas. Některým se nelíbil, protože prý trval příliš dlouho, většinou se ale dočkal chvály, protože pozitivně narušil ceremoniál svázaný tradicemi. „V lásce je síla, nepodceňujte ji. Ví to každý, kdo se někdy zamiloval,” řekl například.

Část projevu biskupa Michaela Curryho.

Polibek

Všichni na to čekali a dočkali se poté, co novomanželé vyšli z kaple. BBC píše, že tentokrát polibek působil nenuceně. Meghan se Harryho nenápadně zeptala: „Políbíme se?“ Odpověď Harryho byla jasná.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Novomanželé vyšli z kaple a políbili seVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Související články

Meghan povede k oltáři princ Charles

Americkou herečku Meghan Markleovou povede k oltáři princ Charles, uvedl v pátek v prohlášení Kensingtonský palác. Princ tak nahradí jejího otce Thomase...

Výběr článků

Načítám