Hlavní obsah

I slabší tornádo si lehce poradí se střechou domu, odneslo ji celou

Novinky, tcs

O tom, jakou sílu dokáže mít tornádo klasifikované na Fujitově stupnici od 0 do 6 jako třetí nejslabší, se na vlastní oči přesvědčili obyvatelé města Meridian v americkém státě Mississippi. Ve vichru se s nečekanou snadností utrhla střecha jednoho z domů. Tornádo si nevyžádalo žádné oběti na životech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Svědek natočil, jak tornádo strhlo střechu domuVideo: AP

 
Článek

Obyvatelé státu Mississippi za sebou nemají zrovna příjemný víkend. Silný vítr sužoval celý stát, na několika místech se vyskytla ničivá tornáda. Třicetitisícové město Meridian poničilo tornádo o rychlosti větru dosahující 185 kilometrů za hodinu. Na Fujitově škále bylo meteorology zařazeno do kategorie F2 z celkem šesti stupňů síly (F0 až F6).

O ničivosti přírodních živlů se na vlastní oči přesvědčil i Aeje Chaudhary, který zachytil devastaci protějšího domu. Bezprostředně poté, co budovu poškodily padající větve, urvala se kompletně celá střecha a vítr ji odmrštil pryč.

Během tornáda nebyl nikdo usmrcen či zraněn, obyvatelé Meridianu tak mohou hovořit o štěstí. Na ostatních místech, kde tornáda o víkendu udeřila, se vyskytla zranění, jednu oběť si řádění živlů vyžádalo v Severní Karolíně.

Stát Mississippi patří do oblasti, které se říká Tornado Alley (ulička tornád), kde se tornáda vyskytují nejčastěji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám