Hlavní obsah

Krajta spolkla bačkoru, veterinář musel operovat

Neobvyklý případ zaznamenali ve městě Brisbane ležícím v australském státě Queensland. Krajta kobercová se vplížila do jednoho z tamních domů, kde spolkla bačkoru. Škrtiče následně odchytl profesionální chytač hadů, který ho předal veterináři. Ten musel cizí předmět z těla krajty nakonec odstranit chirurgicky, píše deník The Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Krajta kobercová.

Článek

„Lidem, kteří hada našli, bylo hned jasné, že spolkl bačkoru. Bylo to evidentní z tvaru boule na jeho těle a jedna bota jim chyběla,“ řekl Daily Mailu veterinář Josh Llinas, ke kterému se dvoumetrová krajta kobercová následně dostala.

Bačkoru poté potvrdily i rentgenové snímky, které Llinas označil za „jedny z nejpůsobivějších, které ve svém dosavadním životě viděl”.

Veterinář chtěl botu z těla hada odstranit nejprve bez operace skrz trávicí trakt, nakonec však usoudil, že je cizí předmět příliš velký.

Chirurgický zákrok, při němž Llinas provedl 45centimetrový řez, trval zhruba hodinu a proběhl bez jakýchkoliv komplikací. Než bude had vypuštěn zpět do přírody, musí se však z následků operace zotavit, což může trvat až osm týdnů.

Bačkora není první netradiční věc, kterou veterinář Josh Llinas z těla plazů odstraňoval. „V minulosti jsem z těla hada odstranil například povlak na polštář nebo tenisový míček. Toto byla ale rozhodně jedna z těch nejneobvyklejších věcí,” uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám