Hlavní obsah

V pákistánském přístavu se střetly dvě kontejnerové lodě, část nákladu zmizela pod hladinou

Incident, při němž se střetly dvě kontejnerové lodě, se stal v pondělních odpoledních hodinách v přístavu v pákistánském městě Karáčí. Podle deníku Daily Mail spadlo do moře celkem 21 plných přepravních kontejnerů. Ve většině z nich se údajně nacházely osobní automobily. Příčina kolize zůstává prozatím neznámá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V přístavu v pákistánském Karáčí se srazily dvě kontejnerové loděVideo: Reuters

 
Článek

Na dramatických záběrech je viditelné, jak kontejnerová loď německé společnosti Hapag-Lloyd odjíždí z přístavu a otírá se přitom o jinou zakotvenou loď. Střet lodí vyústil v pád několika přepravních kontejnerů, které skončily pod vodní hladinou.

Tamní přístav je jedním z největších a nejrušnějších nákladních přístavů v celé jižní Asii a podle informací deníku Daily Mail zaujímá zhruba 60 procent celkové lodní přepravy v zemi.

Veškerá činnost byla v přístavu po kolizi dočasně pozastavena, aby mohly být popadané kontejnery za pomoci pákistánského námořnictva vytaženy z moře.

Podle dosavadních informací bylo zničeno celkem 21 kontejnerů, většina z nich obsahovala osobní automobily. Vládní agentura Karachi Port Trust nařídila vyšetřování celého incidentu, příčina kolize zatím zůstává neznámá.

Reklama

Výběr článků

Načítám