Hlavní obsah

Kobra ukradla vesničanům z kuchyně vajíčka, ze strachu je však nakonec vrátila

Incident, kdy jedna z rodin spatřila ve své kuchyni kobru indickou, se odehrál 11. března nedaleko města Čikkamagalúru v indickém státě Karnátaka. Jedovatý had chtěl z místa rychle zmizet, zrovna však v domě spořádal tři vejce a byl velmi pomalý. Ze strachu proto ukořistěnou potravu raději rychle vyvrhl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Had ze strachu vyvrhl tři vajíčkaVideo: AP

 
Článek

Vesničané byli ze shledání s kobrou, která v jejich domě hledala potravu, nesmírně vystrašení. Ihned proto zavolali profesionálního chytače plazů.

Jedovatý had se mezitím snažil z místa prchnout, viditelná boule na těle mu však bránila v rychlosti a obratnosti, a tak se do příjezdu odborníka stihl dostat pouze na dvorek.

Když se na místě objevil chytač, kobra vycítila, že je potřeba jednat. Všechna ukořistěná vajíčka proto během krátké chvíle vyvrhla a dala se na úprk. Muži se i přesto podařilo hada chytit, vložit jej do speciálního vaku a následně vypustit do nedalekého lesa.

Agentura AP informovala, že podobné počínání není u hadů neobvyklé. Zpravidla se tak chovají v situacích, kdy se cítí ohroženi. Vyvrhnutí potravy je zbaví zátěže a mohou se co nejrychleji dostat do bezpečí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám