Hlavní obsah

Chlapec utekl z domu a vyrazil do vzdálené vysněné zoo. Bylo zavřeno

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malý Dato Nozazde z Gruzie měl jediný sen. Navštívit zoologickou zahradu v gruzínském hlavním městě Tbilisi. Ten sen byl tak silný, že utekl ze svého domu a cestoval 130 kilometrů, aby se do zoo dostal. Jenže když dorazil před brány zahrady, zdrceně zjistil, že je ten den zavřeno. Vedení zoo ale nakonec chlapcovu touhu po zvířatech odměnilo.

Foto: Zoo Tbilisi

Malý Dato se nakonec splnění svého snu přece jen dočkal.

Článek

Když minulou středu projížděla policejní hlídka ulicemi Tbilisi, povšimla si malého osamoceného chlapce smutně se toulajícího ulicemi. Když se ho strážníci zeptali, co dělá na ulici sám, vypověděl jim svůj příběh.

Desetiletý Dato se toužil za každou cenu podívat do zoologické zahrady v gruzínském hlavním městě. Jakmile skončila škola, místo domů vyrazil na nádraží a vydal se do 130 kilometrů vzdáleného Tbilisi.

Foto: Zoo Tbilisi

Došlo i na krmení lemurů.

Jenže jak záhy zjistil, zoologická zahrada měla zavřeno. Policejní hlídka nelenila, okamžitě informovala chlapcovy rodiče a následně zklamané dítě odvezla domů do města Chašuri ve střední Gruzii. Druhý den odpoledne se pro něj vrátila.

Vedení tbiliské zoo se totiž společně se strážníky rozhodlo chlapce za jeho „výjimečnou lásku ke zvířatům“ odměnit. Policisté doprovodili malého Data do zoologické zahrady, kterou ho provedl její ředitel Zura Gurielidze.

Foto: Zoo Tbilisi

Dato se strážníky a ředitelem zoologické zahrady

Chlapec si navíc vyzkoušel, jaké to je krmit lemury, slony či velbloudy. Gruzínci oceňují šťastný konec Datova příběhu a jeho útěk vnímají jako klasické chlapecké dobrodružství. Zoo v Tbilisi zas může doufat, že Data třeba jednou přivítá ve svých řadách.

Reklama

Výběr článků

Načítám