Hlavní obsah

Jako když vás někdo udeří kladivem, popsal muž šlápnutí na smrtelně jedovatou rybu

Měla to být příjemná dovolená u moře, místo toho jednapadesátiletý Ir Keven Renshaw hned první den v australském Queenslandu bojoval o život. Šlápl totiž na smrtelně jedovatou rybu s názvem odranec pravý, jejíž jed způsobuje člověku v případě neléčení smrt. Podle deníku Daily Mail, který o události informoval, je muž v pořádku.

Foto: Profimedia.cz

Odranec pravý.

Článek

Renshaw byl na dovolené společně se svou partnerkou Grace Scantleburyovou. Když na pláži v australském městě Bargara vstupoval do vody, otřel se nohou o odrance pravého, který je kvůli svému dokonalému maskování také označován jako kamenná ryba.

Má v paprscích hřbetních ploutví řadu ostnů s jedovými váčky, které jsou plné smrtelně jedovaté tekutiny. A právě jeden z takových ostnů se muži zarazil do kůže mezi prsty na levé noze.

„Od první chvíle kontaktu víte, že jste v maléru. Bylo to, jako když vás někdo do prstu udeří kladivem a následně vám ho ještě pořád dokola obrušuje pilníkem,“ popsal Renshaw nezáviděníhodný zážitek.

Jed ryby, který se během několika minut rozproudí napadenému po těle, způsobuje silnou bolest a člověka úplně paralyzuje. Při neléčení není výjimkou rozpad tkáně, ochrnutí a srdeční zástava.

Chtěl se vzmužit, ale nešlo to

Renshaw prozradil, že v minulosti prodělal srdeční příhodu, takže si byl dobře vědom toho, že jed v jeho těle mu může způsobit komplikace se srdcem.

„Snažil jsem se vzmužit, nebyl jsem toho ale schopen. Zlomilo mě to natolik, že mě to přivedlo až k slzám,“ svěřil se.

Přivolaná záchranná služba ho naštěstí dostala včas do nemocnice, kde mu lékaři ulevili od bolesti anestetiky a následně mu operativně odstranili osten z těla. Podle nejnovějších informací je muž v pořádku.

Reklama

Výběr článků

Načítám