Hlavní obsah

Němec nouzí netrpí, přesto kvůli drobné úspoře podváděl. Přišel tvrdý trest

Mnichovský soud uložil podnikateli pokutu 208 000 eur (téměř 5,3 miliónu korun) za podvádění u samoobslužné pokladny v supermarketu. Aby ušetřil, vydával telecí játra za levnější zeleninu, informoval server Spiegel.de.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Pravděpodobně rekordní pokutu dostal 58letý muž za to, že celkem čtyřikrát zabalil telecí játra do sáčku na zeleninu, čímž oklamal samoobslužnou pokladnu. V prosinci byl v mnichovské městské části Haidhausen přistižen při činu.

Okresní soud v Mnichově muže odsoudil k pokutě 208 000 eur (téměř 5,3 miliónu korun), přičemž její výši odvodil od měsíčních příjmů muže ve výši nejméně 24 000 eur (zhruba 608 tisíc korun). Rozsudek je pravomocný. Mluvčí mnichovského soudu Klaus-Peter Jüngst v úterý řekl, že odsouzený se proti rozsudku neodvolal.

Muž se ke svým činům přiznal. Pohnutky ke čtyřem krádežím, při nichž pokaždé obchod ošidil o 13 až 47 eur (328 až 1200 korun), však uvést nedokázal.

Pokutovaný muž podle Spiegelu nemá v Německu žádné pevné bydliště a už v minulosti několikrát porušil zákon. Odsouzen byl například za daňový podvod k vězení a pokutě ve výši 400 000 eur.

Reklama

Výběr článků

Načítám