Hlavní obsah

Maďarský autobazar prodával stíhačku MiG-21

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Na stránkách jednoho z maďarských autobazarů se objevil inzerát nabízející k prodeji stíhačku MiG-21 za 5,6 miliónu forintů (456 tisíc korun). V kolonce naježděné kilometry bylo uvedeno: neudáno. Nyní již ale nabídku letounu ze svého webu autobazar stáhl.

Foto: Repro: hasznaltauto.hu

Inzerát maďarského autobazau nabízející stíhačku

Článek

Stíhačka byla vyrobena v roce 1980. „Se stíhačkou není možné létat ani z ní střílet, ale je možné ji umístit třeba v zahradě nebo na výstavě. Zbraně jsou samozřejmě podle zákona znehodnoceny,“ řekl prodávající redaktorům maďarského deníku Bors, když se o letadlo zajímali. Prodejce nechtěl prozradit, jak stíhačku získal.

„Můžeme s ní odletět domů?”

O letoun byl prý zájem a ti, kteří promýšleli koupi, měli i nejrůznější dotazy. Jeden ze zájemců se ptal, zda s ní může po zakoupení odletět domů. „Další ji chtěl postavit před svoji restauraci. Každé řešení ale bude lepší, než kdyby stíhačka skončila ve šrotu,“ zdůraznil prodávající.

Tibor Zsámboki se společnosti, která se zabývá historickými letadly, uvedl, že o letadlo MiG-21 zájem nemají. „Jedno takové jsme umístili na kruhovém objezdu ve městě Kecskemét a jen podstavec nás vyšel na 12 miliónů forintů (milión korun),” řekl Zsámboki.

„Kdo má zbytečné peníze, může letadlo použít k výzdobě své zahrady,” dodal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám