Hlavní obsah

Náměsíčný Američan se po pádu z osmého patra postavil na nohy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětatřicetiletý Randy Phothisane z amerického Rochesteru měl v neděli nad ránem štěstí v neštěstí. Po požití prášků na spaní byl totiž náměsíčný a spadl z osmého patra. Dopad na lešení nacházející se o šest poschodí níže však naštěstí přežil, píše deník New York Post.

Foto: Profimedia.cz

Čtvrť Lower East Side v newyorském Manhattanu

Článek

Incident se odehrál v newyorské čtvrti Lower East Side. Phothisaneova přítelkyně uvedla, že si od ní před ulehnutím do postele vyžádal prášky na spaní.

Kolem páté hodiny ranní však údajně začal být náměsíčný a chodil ve spánku po bytě. Nakonec otevřel okno a vyskočil z osmého patra. Dopad na lešení, které se nacházelo o šest pater níže, však naštěstí přežil.

Podle deníku New York Post se po příjezdu hasičů a záchranné služby dokonce sám postavil na nohy. „Je v pořádku, čekáme na další informace,“ řekl bezprostředně po příjezdu na místo jeho bratr, jenž o svém sourozenci přiznal, že býval náměsíčný už jako dítě.

Phothisane byl ihned převezen do nemocnice a podle nejnovějších informací utrpěl zlomeninu nohy, žebra a řadu dalších zranění v oblasti zad a trupu. „Díky bohu, že je naživu. Nechápu, jak mohl spadnout. Dělám si o něj velké starosti,“ svěřila se jeho matka Pamela Phothisaneová.

Studie ze Stanfordovy univerzity z roku 2012 zjistila, že u lidí, kteří užívají léky na spaní, je mnohem větší pravděpodobnost, že budou náměsíční. „Část mozku zodpovědná za fyzický pohyb je aktivní, zatímco část mozku zodpovědná za řídící funkce spí,“ vysvětlil pro server The Times Union výzkumník Mark Mahowald.

Reklama

Výběr článků

Načítám