Hlavní obsah

Ztratila housle za milión, nálezci je dali do zastavárny za tisícovku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když houslistka Morven Bryceová z anglického Chesterfieldu koncem loňského roku koncertovala v Londýně, nešťastnou náhodou ztratila své cenné housle, jejichž hodnota přesahuje jeden milión korun. Ze ztráty byla zdrcená, začátkem nového roku se jí však ozvali z jedné z tamních zastaváren, že je mají u sebe. Nálezci je tam nechali za v přepočtu pouhých tisíc korun, píše Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sedmačtyřicetiletá Bryceová zakončovala spolu s dalšími muzikanty koncertní šňůru po Velké Británii. Před koncertem v Londýně ale v autobuse nemohla najít své housle.

Řidič jí tehdy řekl, že měl s dveřmi od úložného prostoru předešlý den problém, protože se náhle otevřely. Prostor se zavazadly prý ale zkontroloval a zdálo se mu, že nic nechybí, a tak pokračoval v jízdě.

„Byla jsem celá bez sebe, když jsem to zjistila,“ svěřila se Daily Mailu Bryceová, která se ihned rozhodla na místo vrátit a pořádně ho prohledat. Bohužel bez kýženého výsledku, a tak si na večerní koncert musela housle půjčit.

Poté však rozjela rozsáhlé pátrání. Aktivní byla zejména na sociálních sítích, kde její příspěvek sdílely stovky lidí. Úspěch ale přinesl až nápad jejího kamaráda Bena Nichollse, který jí doporučil zkontaktovat všechny okolní zastavárny.

Prodali je pod cenou. Hodně hluboko

A začátkem ledna se jí zaměstnanci jedné z nich opravdu ozvali, že se k nim ztracené housle opravdu dostaly. Údajně je tam zanechala dvojice mužů za pouhých 35 liber (asi tisíc korun).

Do rukou se tehdy dostaly Richardu Newmanovi, který až posléze zjistil, že se jedná o unikátní a velmi cenný kus, a napadlo ho, že by se mohlo jednat právě o ztracené housle Bryceové.

„Jsem jim neskutečně vděčná. Už jsem ztratila naději, že je ještě někdy spatřím. I když mi napsali, že ty housle mají, nevěřila jsem až do té doby, než jsem viděla fotky,“ přiznala.

Reklama

Výběr článků

Načítám