Hlavní obsah

Dvoukilogramový řízek „sloní ucho” snědl vítěz za necelých čtyřicet minut

Právo, Aleš Fuksa

Pouhých 39 minut a 25 vteřin stačilo v sobotu Radimu Dvořáčkovi ke spořádání dvoukilogramového řízku zvaného sloní ucho. Spolu s dalšími šesti borci se nejdrobnější ze soutěžících zúčastnil třetího ročníku jedlíkového klání Slovácký řízek, které se uskutečnilo ve Starém Městě na Uherskohradišťsku.

Dvoukilogramový řízek spořádal Radim Dvořáček za 39 minut a 25 sekund.Video: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

„Taktika byla krájet si maso na malé kousky, abych nemusel donekonečna přežvýkávat velké kusy. Ale protože se nesmělo zapíjet, na konci jsem přece jen trochu bojoval. Cítím se dobře, ještě bych si klidně něco dal, ale raději sladké,“ usmíval se spokojený držitel titulu Slovácký řízek 2018.

V neobvyklé jedlíkové soutěži měl letos velkou konkurenci, a to Kamila Hamerského, který je známý především návštěvníkům Vizovického Trnkobraní, kde každoročně sbírá úspěchy v pojídání švestkových knedlíků. Na 65 kilogramů vážícího borce však v sobotu neměl.

„Kdyby to byly knedlíky, dal bych ho. I Hamerský však v pojídání řízku dosáhl solidního výkonu, když se rovněž dostal pod hodinový limit, řízek spořádal za 58 minut.

Rekord z loňského ročníku držel domácí borec Martin Cetkovský, který dokázal sníst řízek za hodinu a dvacet pět minut. Na letošní dvojici známých jedlíků však neměl.

Kromě titulu Slovácký řízek 2018 získal vítěz Radim Dvořáček ještě originální triko a poukaz na dva tisíce korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám