Hlavní obsah

Vyrazil na výlet do přírody a zmizel. Našli ho po pěti dnech, zhubl osm kilogramů

Julio Ascui se v pátek vydal na pěší výlet do jednoho z australských národních parků a nikomu ze svých blízkých o tom neřekl. Když se delší dobu nevracel, začala mít jeho rodina strach a spolu s policisty rozjela rozsáhlou pátrací akci. Muž byl naštěstí po pěti dnech nalezen a je v pořádku, napsal deník Daily Mail. Mezitím zhubl osm kilo.

Foto: Profimedia.cz

Julio Ascui byl nezvěstný po dobu pěti dní.

Článek

Ascui, jenž původem pochází z Chile, chodí do hor rád. „Vyráží každý víkend. Uvědomuje si jistá rizika, teď se však muselo něco pokazit,“ řekl Daily Mailu jeho bratranec Luis Ascui.

Dcera Ascuie Jessica Ascui-Ordonezová prozradila, že je velmi neobvyklé, aby se nezmínil, kam má namířeno. „Nikomu nic neřekl. Na Facebooku jsme naštěstí našli, že sdílel fotky z národního parku Grampians,” řekla.

Do pátrací akce se zapojilo více než 50 policistů a řada rodinných příslušníků. Zatoulaného muže se nakonec podařilo nalézt ve středu poblíž vesnice Halls Gap. Když se jej záchranáři zeptali, jak se cítí, odpověděl: „Skvěle, ale mám nehoráznou žízeň.“

Pil vodu z řeky a jedl eukalyptus

V improvizovaných podmínkách uprostřed nevyzpytatelné přírody si musel poradit. Aby přežil, pil prý vodu z řeky, jedl eukalyptus a spal pod skalním převisem.

Když se ho televizní stanice ABC ptala, co se stalo, odpověděl: „Vydal jsem se na túru a poté jsem se náhle ztratil na pět dní.“

Policistka Karen Baineová řekla, že Ascui zhubl osm kilogramů. Na nohou prý měl mnoho škrábanců, byl dehydratovaný a velmi hladový. Ihned byl proto převezen do nemocnice.

„Jakmile se s ním potkám, ihned ho obejmu. A potom mu dám pohlavek,“ neskrýval rozporuplné reakce bratranec Luis.

Reklama

Výběr článků

Načítám