Hlavní obsah

Muž zaplatil pětinu nového luxusního BMW mincemi

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dávat si do prasátka pár mincí stranou není nic neobvyklého. Na novou úroveň ale posunul spoření jeden nejmenovaný muž z Číny, který si našetřil tolik kováků, že je mohl použít na první splátku za své nové BMW. Zaměstnanci prodejny pak strávili dlouhé hodiny přepočítáváním mincí, aby zjistili, kolik jim vlastně muž zaplatil, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Zaměstnanci prodejny zažili při počítání mincí krušné chvíle.

Článek

Zaměstnanci prodejny vozů BMW v Pchu-tchienu se nakonec dopočítali částky 70 000 jüanů v pěťácích, tedy zhruba 230 000 korun. Manažer prodejny Gu uvedl, že muž zkrátka přišel a trval na tom, že první platbu splatí v kovových mincích. „Klient tvrdil, že si je spořil celé roky,“ uvedl manažer s tím, že celé vozidlo vyšlo v přepočtu na 1,3 miliónu korun.

Zaměstnanci museli dojet ještě do klientova domu, odkud přivezli dalších deset těžkých krabic s mincemi, které opětovně dlouze přepočítávali na zemi. Takto náročnou směnu pravděpodobně ještě nezažili.

Podobná praxe by ovšem ve spoustě zemí nebyla možná. Server Ladbible upozorňuje na to, že například ve Velké Británii se mohou lidé považovat za šťastné, když si za drobné pence koupí lístek na autobus. Spojené království má totiž pravidla na to, co lze použít jako legální platidlo na splacení vyšší částky či dluhu. A skutečně malé drobné by proto nesměl a nemohl prodejce přijmout.

Reklama

Výběr článků

Načítám