Hlavní obsah

Bezdomovec stál přes dvě hodiny v dešti, aby ochránil tašku plnou peněz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poctivost se vyplácí. Své o tom ví bezdomovec James John McGeown, jenž více než dvě hodiny střežil tašku se 450 librami (asi 13 tisíc korun), kterou zahlédl v jednom ze zaparkovaných aut s otevřeným oknem ve skotském Glasgow. Majitel vozu se mu následně odvděčil finanční sbírkou, kterou založil, aby mu v jeho nepříznivé situaci pomohl, informoval server listu The Mirror.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tašku zahlédl na předním sedadle jednoho ze zaparkovaných aut před budovou glasgowského soudu. Protože bylo okno vozu otevřené dokořán, rozhodl se, že tašku raději pohlídá, než majitel auta přijde.

Bál se, aby tašku se slušným finančním obnosem někdo neukradl. Ačkoliv silně pršelo, stál na místě více než dvě hodiny. Když však ani po tak dlouhé době nikdo nepřišel, vzal tašku do jedné z nedalekých právnických kanceláří a v autě nechal vzkaz, aby si ji tam dotyčný vyzvedl.

Vlastníka vozu Johna McMonagleho a majitelku tašky Alyshiu Orfordovou bezdomovcův poctivý čin velmi překvapil. „Byl jsem v šoku, nechtěl jsem uvěřit tomu, že si nic nevzal. Ten muž nemá nic a stejně raději myslel na ostatní. Jenom to dokazuje, že jsou na ulici slušní lidé,“ řekl serveru mirror.co.uk McMonagle.

Aby se muži odvděčil, rozhodl se na internetu založit finanční sbírku, která by mu měla pomoct dostat se z nepříznivé situace. „Vybíráme peníze jak pro Jamese Johna McGeowna, tak pro celou bezdomoveckou komunitu v Glasgow a Clydebank,“ svěřil se.

Reklama

Výběr článků

Načítám