Hlavní obsah

Britka se přes noc stala bezdomovkyní. Někdo jí ukradl dům

Novinky, tcs

Sedmdesátiletá britská vdova Sonia McCollová přišla přes noc o střechu nad hlavou. Její mobilní dům v devonském Willandu v ceně 30 000 liber (zhruba 870 000 korun) neznámí pachatelé přes noc naložili na speciální návěs a odvezli neznámo kam.

Foto: Profimedia.cz

Dům zvládli zloději naložit a ukrást.

Článek

Podle policie zmizel dům někdy v noci z 22. na 23. listopadu. Sonia McCollová zrovna hledala vhodné místo, kam svůj mobilní dům přestěhovat a odtahová firma ho nechala v devonském Willandu. Když konečně majitelka nové místo našla, stěhovací firma jí zavolala, že na místě, které jim McCollová popsala, žádný dům není.

McCollová si je jistá, že to není náhoda. Stojí totiž v čele kampaně, která bojuje za práva vlastníku mobilních domů a která není příliš po chuti majitelům pozemků, které jsou pro mobilní domy vyhrazené. Tito majitelé často používali nekalé praktiky a pomocí různých legálních kliček mobilní domky blokovali či prodávali.

V roce 2014 za svou snahu získala McCollová od královny dokonce Řád britského impéria, také jí však začaly chodit výhrůžky smrtí. Na přání své rodiny se nakonec rozhodla odstěhovat ze svého původního bydliště a právě, když opouštěla svůj dům, aby pro něj vybrala jiné vhodné místo, viděla ho naposledy.

Foto: Profimedia.cz

Sonia McCollová

Zbyly jí jen záclony

Od pojišťovny McCollová bohužel nic nedostane. „Měla jsem ho pojištěný na převoz. Jenže v tu chvíli převážen nebyl,“ sdělila zdrcená vdova listu Daily Mail. Ženě tak zůstaly jen oči pro pláč a nové záclony. Všechny ostatní věci měla v ukradeném obydlí.

Podle policie není jednoduché dům ukrást a je na to zapotřebí speciální návěs. Konstábl Marie Gorfinová ujistila, že policisté dělají vše pro to, aby dům našli. „Jde o velkou způsobenou škodu, jak po stránce finanční, tak nemajetkové,“ řekla Gorfinová.

McCollová nyní bydlí u přátel a těší ji alespoň podpora komunity. Ve své kampani končit nehodlá a dle svých slov bude bojovat ještě odhodlaněji než v minulosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám