Hlavní obsah

Australanku vytáhli z kolejiště vteřinu před přijíždějícím vlakem

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záběry bezpečnostních kamer ukazují, jaké štěstí měla podnapilá obyvatelka Melbourne, která se ve čtvrtek rozhodla zkrátit si na nádraží cestu přes kolejiště. Jen díky pohotovosti jednoho z cestujících, který čekal na vlak, a třech policejních strážníků neskončila žena tragicky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Australanka uvízla v kolejišti. Vytáhli ji těsně před přijíždějícím vlakemVideo: Reuters

 
Článek

Na videu, které zveřejnila australská policie, je vidět, že žena nemá příliš jistý krok a vylézt z kolejiště se jí vůbec nedaří. Podle svědků byla žena pod vlivem alkoholu. Situace neskončila tragicky jen díky jednomu z mužů, který na perónu na příjezd příměstského vlaku čekal, a zejména pak třem policejním strážníkům.

Mluvčí policie státu Victoria Sophie Jenningsová pro místní stanici Channel 7 uvedla, že řidič ženu v kolejišti viděl a okamžitě aktivoval nouzové brzdy. Jenže, jak to v těchto případech bývá, vlak jel příliš rychle a byl příliš těžký na to, aby sebepohotovější reakce strojvedoucího eventuální nehodě zabránila.

Zveřejnění videa vyvolalo v Austrálii debatu, zda nezavést ochranné prosklené dveře, které by vstupu do kolejiště zamezily. Daniel Bowen z asociace uživatelů hromadné dopravy to ale nepovažuje za možné. „Je extrémně náročné a nákladné vytvořit takové zábrany ve starých stanicích,“ sdělil Bowen serveru News.com.au s tím, že na nových nádražích se takovéto dveře už instalují.

Přesto však bude nadále zapotřebí zodpovědnosti a zdravého rozumu jednotlivých cestujících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám