Hlavní obsah

V Pákistánu se narodilo dvouhlavé buvolí mládě

Na jedné z farem v největším pákistánském městě Karáčí se koncem září narodilo dvouhlavé buvolí mládě. Jedná se o vzácný jev zvaný jako polykefalismus. Místní obyvatelé to považují za zázrak. O nezvyklém případu informoval britský deník Daily Mail. Mládě prozatím nedostalo jméno.

Foto: Profimedia.cz

V pákistánském Karáčí se narodilo dvouhlavé buvolí mládě.

Článek

Polykefalismus neboli vícehlavost je výsledkem započatého procesu dělení zárodku, jako se to děje u dvojčat, který se ale nedokončí a zbytek zůstane před oddělením spojen.

Zvíře je natolik slabé, že prozatím nedokáže těžké hlavy zvednout. Tím pádem ani nezvládá kojení, ošetřovatelé ho tak krmí pomocí lahví.

„Dvouhlavé mládě! Když jsem o narození dostal zprávu, nemohl jsem tomu uvěřit. Rychle jsem spěchal na farmu, abych to viděl. Je to zázrak!“ řekl Daily Mailu ředitel farmy Salman Mamnún Hussajn.

„Když jsem se ho dotkl, překvapilo mě, že mělo jednu hlavu studenou a druhou teplou,“ popsal Hussajn, který společně s farmáři nevěřil, že se mládě dožije jediného dne. Zvíře je ale na světě už celý týden.

„Farmáři se o něj dobře starají. Přál bych si, aby postupem času dokázalo vstát a normálně fungovat. To zatím bohužel nezvládá,“ uzavřel Hussajn. Zvířata trpící polykefalismem se však dožívají maximálně několika měsíců.

Reklama

Výběr článků

Načítám