Hlavní obsah

Jednovaječné sestry z USA porodily v rozmezí několika hodin, ve stejné nemocnici

V jedné z nemocnic v americkém státě Massachusetts se v půlce srpna odehrála zajímavá souhra náhod. Během pouhých 20 hodin tam přivedly na svět své potomky sestry, jejichž fyzický vzhled je k nerozeznání. Podle deníku Daily Mail, který o události informoval, mají navíc partneři obou sester stejné křestní jméno.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Rachael McGeochová a Beccy Pistoneová byly nadšené, když jim lékaři stanovili termín porodu. Rozdíl činil pouhých 13 dní. Tehdy čtyřiatřicetiletá identická dvojčata vtipkovala, když si představila, že by mohla porodit ve stejný den.

„Chtěla jsem porodit za přítomnosti porodní asistentky, proto jsem si vybrala nemocnici v Cambridge. Doufala jsem, že k tomu přesvědčím i svoji sestru, ale ta bydlí dvě hodiny odsud, takže se rozhodla pro porod tam,“ svěřila se Rachael.

Podle odhadů lékařů měla Rachael porodit 1. srpna. Ovšem ani třináct dní poté, což byl mimo jiné termín její sestry, se kýžený výsledek nedostavil. Poté, co se lékaři už dva dny snažili porod vyvolat, přijela ji do nemocnice uklidnit a podpořit sestra Beccy s manželem.

Příjezd nejbližších zafungoval perfektně. „Beccy přijela, chytla mě za ruku a v té chvíli to na mě přišlo,“ popsala Rachael. Neuběhla dlouhá doba a Beccy ležela ve vedlejším pokoji, rovněž připravená přivést svého potomka na svět.

Zatímco Rachael porodila chlapečka 15. srpna kolem jedenácté hodiny večerní, Beccy přivedla na svět holčičku následující den v sedm hodin odpoledne.

Reklama

Výběr článků

Načítám